GB3 Oulton Park

Elrajtolt az egykori BRDC Formula3 2024-es évada. A 250 lóerős Mountune motorokkal hajtott Tatuus MSV-022 autók alkatrészei 80%-ban megegyeznek a GB4-esekkel, így más, azonos géposztályú bajnokságokhoz képest költséghatékonyabban és modernizálva őrzik a hagyományos F3 formavilágot. A számos versenyzőt a Forma1-be közvetlenül is kinevelő sorozat, idén már három alkalommal is fog a La Manche csatornán túl versenyezni, Spaban, a Hungaroringen és Zandvoortban. A 21 fős mezőnybe 10  országból érkeztek pilóták, Ugo Ugochukwu, Gerrard Xie neveit már ismerhetjük a téli F3R bajnokságok élmezőnyéből.  
Idén is húsvét szombaton és hétfőn rendezik a versenyeket az Oulton Parkban.
Az időmérőt és az első versenyt a tavalyi Brit F4 bajnok kiwi pilóta, Louis Sharp nyerte. 
A vasárnapi szünnap után, hétfőn folytatódtak a versenyek.
A második futam rajthelyeit, az elsőn elért második leggyorsabb körök alapján osztják ki. Végig nagy eső volt, ezért safety car mögül rajtoltak el. A körülmények ellenére nem volt roncsderbi, a kicsúszások leginkább egyedül történtek. Ismét bebizonyosodott, hogy normális szabályokkal (nem a kilökött versenyzőket büntetve), szűk pályán, kilóméteres aszfaltozott bukóterek nélkül is lehet kulturáltan versenyezni, még nagy esőben is. John Bennett mindenkitől zavartalanul nyert.
A harmadik verseny rajtrácsa az időmérő első 12 helyezett sorrendjének megfordításával alakul ki. A hülyeséget, a csökkentett pontok mellett azzal is tompítják, hogy a fordításban részvételhez 103%-on belül kell végzni és ez a leghosszabb verseny, így több idejük van előre jönni a gyorsabbaknak. Az eső nem állt, el Will Macintyre nyerte a harmadik futamot. 
A bajnokságot Sharp vezeti, a kiegyenlítetten pontokat gyüjtő Ugochukwu előtt.

A GB4-ben Harry Burgoyne állt a bajnokság élére.

Címkék: Formula3 GB3