Szubjektív körkép a lányokról

A milfeket (Katherine Legge, Pippa Mann) és az F4-hez már bőven túlkoros akadémistákat hagyjuk. Az F1 Academi 2023-as mezőnyének mindössze egyetlen tagja lesz jövőre is fiatalkorú.

Sophia nem versenyképes autóban ült idén az F3VB-n, de verte a csapattársait, azonban a baleset miatti kihagyás révén már ő is kezd túlkoros lenni (23) ahhoz, hogy egy rózsaszín endurance kvóta csapatnál többre számíthasson. Persze megfelelő BOP-val rózsaszín autóból is lehet bajnokot csinálni, de remélem ez a kiváltság megmarad a GenTleman géposztályok számára! Az hogy idén ugyan szerencsés kimenetellel, de megismételte a balesetét okozó manővert Makaóban, endurance kapcsán se jó pont neki. 

Chadwicktől (25) én egész évben azt vártam amit az első Indy Nxt versenyén produkált: 3x falazott. Ezután viszont rám cáfolt és középmezőnyben autózott egész évben, még az első ovál versenyén is! A korszellem és a marketing miatt Andrettiék fel fogják rugdosni az Indycarba, ahol úgyis mindig van 2-3 életveszélyesen kolbászoló versenyző, köztük egy bajnok is. Az öreg RHR-nél és Defranchesconál jobb lehet a produkciója, de egyben remek indokot is fog szolgáltatni arra, hogy miért ne engedjék be a csapatot a Formula 1-be. Valami olyasmire számítok, mint ahogyan Hertát agyon hype-olják, de Európában crige-elnek tőle. 

Dzsudzsu mellett van még egy lány akire érdemes figyelni: Courtney Crone (22).
cc.jpg
Salakmotorozás után Midget, Sprint Car, Formula Mazda és USF2000 autókat is kipróbált. Idén az IMSA VP Racing Challenge-ben ment teljes szezont LMP3-al, ahol 6 dobogót szerzett és összetettben 4. lett. Fontos infó, hogy ebben a bajnokságban mindenki egyedül megy. Emellett a német LMP3 bajnokság középmezőnyében is versenyzett, itt már volt váltótársa. A prototípus kategória megcélzása egy jó stratégiának tűnik. 
Frissítés: Lambózni fog, ami ütközik a VP LMP3-al és drágább is. Meglátjuk, hogy emellett marad-e keret európai prototípusozásra. Iron Dames kvótanő csapat, az Iron Lynx projektje, akik a Lamborghini GTP-t futattják. Valószínűleg ez a cél.