Cuboi vette át vezetést a Super Formulában

A 29 éves Cuboi Só tavaly még Miü csánéknál (Inging Motorsport) versenyzett, idénre igazolt a Toyota motorokat felkészítő Tom's csapathoz. A Fudzsii duplaforduló előtt még harmadik helyen állt a bajnokságban, de dupla győzelmének, Nodzsiri és Makino gyengébb eredményeinek köszönhetően az élre tört. A Ivasza már az első rajtnál sem kímélte csapattársát Nodzsirt, végül a gumitaktikának köszönhetően csak Ajumu fért fel a dobogóra, amivel a Team Mugen továbbra is őrzi a vezető helyét. A második versenyen Nodzsiri már a rajtnál visszaesett amit a safeti car előtti kerékcseréje koronázott meg. 
Az utolsó hétvége november 8-9-én szintén duplafordulós lesz, így még sok minden változhat. Izgalmas lesz!


A hétvégén véget ért az FRJ, aminek "haszna" idén is csak a Super Formula Ligths-nak való keresztbe tételben merült ki. A helyzetet jól szemlélteti, hogy az F4J 5. és 10. helyezettjei, a két utolsó fordulón beugróként mindenkit elvertek. A bajnokságot Michael Sauter nyerte. 

Mindeközben bejelentettek néhány versenyzőt a 71. Makaó GP-re, akik közül egyedül James Whartonról mondható el, hogy a régi világkupa szabályok alapján is nevezhetett volna. Egyenlőre óriási csalódás! 
Frissítés: Azóta lett egy Taponen is.