FRME, FRO, Formula Open NZ és Historic futamok lesznek a hétvégén

A hétvégén a Yas Marina Circuit-en maradva folytatódik a Formula Regional Middle East Championship, és a Formula 4 UAE Championship, a Dubai 6H-val közös hétvégén.
Látványos helyszínen, a Taupō International Motorsport Parkban indul az új-zélandi Castrol Toyota Formula Regional Oceania Championship. Az itt használt Tatuus FT-60 autók lényegében megegyeznek az európai és közel-keleti sorozatokban futó, F3 homológ T-318-asokkal olyannyira, hogy 2022-ben a logisztikai költségek csökkentése miatt a W-Series kölcsön is kérte ezeket a szingapúri futamára. A 2 literes turbó Toyota motorjaik, a greenwashing jegyében, 100%-ban az emiatt kivágott borneói őserdők helyén termesztett olajpálma égetésével, 285 lóerő teljesítményt tudnak leadni. A közelmúltban, ellátási gondok miatt Hankookról Pirelli gumikra váltottak. A mezőnyben lesznek F4 bajnokok, FIA F3VB és S5000 versenyző is. Ennek a bajnokságnak az utolsó futama lesz az Új-Zéland GP, február 18.-án. 

A Formula Open NZ-ben F3 géposztályú, már nem aktuális, de még nem is vintage autókkal mennek fiatalok és idősebbek vegyesen. Lesz egy historic Formula Junior/3/Ford mezőny és folytatódni fog a 2023/24-es F5000 Series is.

Nézni majd a motorsport.tv-n lehet, az időpontoknál csak a délutánt kell délelőttre cserélni.
ss.jpgA programtábla sűrűsége, illetve az az infó, hogy nem minden helyi sorozat lesz jelen, remek magyarázatot ad arra, hogy egy 5 milliós országnak hogyan lehet ennyi szupersztár pilótája.

Daytonában a lyukas sárvédősök is megkezdik a szezont: szombaton LMP3, vasárnap D24 kvali verseny lesz. Követni az IMSA.TV-n lehet.