Hampton Downs összefoglaló

Az FR Óceániában 2. Christian Mansell, F3VB tesztje miatt már nem jött el a Hampton Downs Motorsport Parkban rendezett fordulóra és tesztre sem, így a tőle nem nagy lemaradásban lévő új-zélandi Sceats lett az első számú üldöző. 
Az 1. időmérő vizes pályán zajlott ami nagyon nem sikerült a bajnoki éllovas lengyel pilótának, a 14. helyet szerezte meg, viszont Xie és Sceats kvalifikált az első sorba.
🌦️Az 1. verseny előtt vizes volt a pálya, Bilinski már a boxból száraz gumival jött ki, a többiek nagyrésze csak a rajtrácson cserélt simára, de néhányan maradtak esőgumin, a napsütés és a nagy szél ellenére is. Az első körökben előny volt a barázdás gumi, Ngatoa elhúzott, de Bilinski a kivezető körön felmelegített szárazzal is hamar feljött a második helyre. Ngatoa előnye nem tartott sokáig a felszáradt pályán. Sceats a vége felé tempó előnyben volt, de nem sikerült az élre állnia. A legvégén hatalmas eső érkezett és piros zászlóval lett vége a versenynek, így az eső gumin maradó Ngatoa nem tudott visszajönni. A harmadik helyet Patrick Woods-Toth szerezte meg.
fro04.jpg
A Formula First első versenye végig esős volt, Hayden Lines nyert. 

🌞Vasárnap száraz idő volt, az FR Óceánia időmérőt Bilisnski nyerte, Xie és Ngatoa előtt. 
A fordított rajtrácsos versenyen Lacorte tudott nyerni, Shin és Bilnski előtt. 
A harmadik versenyen Ngatoa meg tudta előzni Bilisnskit és Shin lett a harmadik. A lengyel 50 pont előnnyel várja a jövő heti folytatást.

A 2. és 3. Formula First versenyt is Chris Symon nyerte.